Omgeving-3 Omgeving-1

Le Bugue

Le Bugue ligt aan de rivier de Vezère, een zijrivier van de Dordogne. In Le Bugue zijn diverse winkels, waaronder ook zeer grote supermakten (Intermarché, Lidl). In Le Bugue en nabije omgeving zijn diverse gezellige en goede restaurants.

Op dinsdag is er altijd een grote markt, waar o.a. boeren uit de omgeving hun producten aanbieden.  Markten vindt u overigens in alle plaatsen in de omgeving op verschillende dagen van de week. In het zomerseizoen zijn er in de dorpen in de omgeving ’s avonds vele gezellige eetmarkten (marché nocturne) en vlooienmarkten (brocantes). Veel van de bebouwing in deze dorpen kenmerken zich door de ‘Anton Pieck’- achtige stijl.

Voor de sportievelingen zijn er op de Vézère diverse kanomogelijkheden, er zijn  wandelingen mogelijk – Lambertie ligt direct aan een wandelroute – u kunt kiezen tussen wandelingen van één uur tot een volle dag, u kunt fietstochten maken en voor de golfliefhebbers zijn er verschillende golfbanen in de omgeving, zowel 9-holes als 18-holes.

Wanneer u geïnteresseerd bent in kastelen: in de Dordognestreek vindt u er zo’n 1250: Chateau Castelnaud en Chateau Beynac zijn zeker een bezoek waard.

Op loopafstand van Lambertie is de grot Bara-Bahau. Een kleine grot, maar zeker de moeite waard. In de directe omgeving vindt u meer grotten.

Interessante steden in de omgeving: Perigeux (40 km), Sarlat ( 30 km) en Bergerac (40 km).

Bezienswaardigheden, parken, kastelen, etc.

Hieronder vindt u slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die de Dordogne streek u biedt.

Verdere informatie is verkrijgbaar bij het Bureau de Tourisme du Vezère. In ons huis vindt u allerhande brochures en info over de vele bezienswaardigheden en doe-dingen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial